lørdag den 14. december 2013

Gemt, men ikke glemt .......

utroligt, men på denne tid af året går tankerne tilbage! Derfor overskriften på dette indlæg.

Vi husbond og jeg har netop spist en dejlig steak m/bagekartofler, grønt og et glas rødvin.
 Under middagen, faldt snakken på at jeg i disse dage for 39 år siden var højgravid, og vi gik og glædede os til vort første barn! Fødslen var sat til 18. dec. men intet skete, så indlæggelse 28. dec. og fødsel igangsat 29. dec. og den dejligste dreng blev født. Sund og velskabt!
Utroligt, at det står så lyslevende, så mange år efter, men det gør det altså. Nytårsaften blev tilbragt på Horsens Sygehus, dengang var der "råd" til at man var indlagt 5 dage, selv med en normal fødsel.  3 1/2 måned gik og drengen, som vi døbte Jens udviklede sig, og vi holdt så meget af ham, og det eneeste vi ikke havde forestillet os var, at vi kunne miste ham!!!!!
Men den erfaring, at man kan miste fik vi desværre! Jens blev ramt af menigitis, og døde 12 timer efter de første symptomer. Han  døde den 17. april kun 3 1/2 md. gammel.
Vi fik bl.a. den erfaring, at kærligheden til een person har en bagside, og den er, at man kan miste den man elsker allermest!!!!  Det kan alle som har prøvet at miste en af sine kære vist tale med om.

Eftertænksomheden, går bl.a. på hvordan ville vi have udviklet os som personer, hvis vi havde været denne oplevelse foruden? Det ved vi ikke, men afgjort er det, at det har præget vores liv.

Dengang (håber ikke det er sådan i dag), sagde de "proffesionelle" i samme åndedrag, som de fortalte, at vi havde mistet vores søn, at vi skulle skynde os, at få et barn igen.  Og derudover bekymrede de sig  ikke om os. Den hjælp vi skulle have for at komme igennem både choket og sorgen, måtte vi selv opsøge, og igennem det kom vi. Jeg vil udtrykke det på den måde, at man lærer, at leve med det at miste sit barn, men man glemmer det aldrig (det ønsker man  heller ikke), og det giver altså nogle ar, som sommetider kan mærkes. Selvfølgelig er det ikke noget vi tænker over til daglig, der er trods alt gået henved 39 år, men det har sat sine spor, og vil være en del af os hele livet!

Ikke det mest opmuntrende blog-indlæg, men et eftertænksom eet, og det har gjort mig godt, at få det skrevet ned. Det hjælper tit, at se sine tanker på skrift, men det ved du sikkert!

6 kommentarer:

 1. Det er det hårdeste i verden, der kan ramme en, at miste sit barn. Det er godt tiden har ændret sig, så man ikke blot får sådan en besked i fik. Et nyt barn er dejligt og unikt, men vil og skal jo ikke erstatte den der er mistet.
  Tak fordi du deler, mange tanker til dig og din familie i disse dage, som naturligvis altid vil være specielle.

  SvarSlet
 2. Sad lig i starten af dit indlæg og kunne mærke denne forventninger glæde, kunne mærke at mine egene tanker gik om min første føde dreng som bliver 10 den 30 dec. Og så ramte virkeligheden mig ham den dejlige lille dreng var væk... Og i stod der lyslevende for mig med alle jeres tanker og følger. Kan kun til dette sige at det glæder mig at i dag kan mindes den tid i fik med ham, med varme at i har hinanden at snakke med om den oplevelse. Det må være en af de værst tænkelige ting der kan ske for en. Håber at vil forsætte med at mindes ham på godt og ondt, men at det vil gøre jer stærker for hver gang.

  SvarSlet
 3. Kjære deg, så fint å lese en slik sannhet i et blogginnlegg. Beundrer alltid de som mister et barn og klarer å gå videre i livet. Blir trist når jeg tenker på rådet dere fikk om å få et barn med en gang istedenfor hjelp til sorgen.
  Jeg mistet min nevø for 15 år siden og husker det som det var i går så jeg forstår godt at du aldri vil glemme din lille sønn.
  Jeg ønsker deg en god juletid . Klem fra Rita

  SvarSlet
 4. Det må unægtelig være det værste man som menneske kan komme ud for .. Og idag er prioriteringen anderledes - man får ikke 5 dage på hospitalet efter fødselen, men til gengæld ville systemet stille op, så man ikke ladt alene med sit tab, uden tilbud om hjælp til at komme igennem krisen.

  SvarSlet
 5. tak for at du deler den svære erfaring med os. og ja, vi er nok mange der har oplevet at miste, dog tror jeg nu det at miste sit barn må være noget af det allerværste man kan opleve. dejligt at læse at I trods alt nu kan mindes uden for stor smerte. knus herfra.
  kh.fra Island
  Frida

  SvarSlet
 6. Kære Birgit jeg har først lige fået læst dit indlæg.
  Det du beskriver er det værste jeg kan forestille mig. Vores børn skal vi ikke overleve. Dine ord gemt, men ikke glemt kan jeg også forholde mig til, men det ved du jo. I forhold til hvordan man bearbejder sorg er der heldigvis sket meget siden i mistede jeres søn. Mærkeligt at tænke sig, at man virkelig troede på før i tiden, at man "bare" skulle få sig et nyt barn og komme videre.
  Jeg ønsker dig og dine en rigtig god jul og jeg glæder mig til vi ses i det nye år - til strik, hvor mange emner kommer på dagsordene - både de sjove, men også de mere alvorlige som livet også er en del af. Heldigvis er der også plads til at dele noget af det, som er svært

  SvarSlet