lørdag den 24. december 2011

Julemorgen, så stille og tyst .......
er hvad der er her.


Det var meningen, at vi skulle overnatte hos datteren, men da vejret var ok, og det ikke blev så sent valgte vi, at køre hjem.


Vi skal have gæster til julefrokost kl. 13, så det er altså rart at være her fra morgenstunden, og lige så stille starte dagen med morgenkaffe, et par omgange på strikketøjet, lidt på bloggen, bare os to gamle, inden det går løs med julemad og gæster igen.


Mon det er et alderdomstegn, at vi gerne vi hjem på matriklen for at sove?


Vi havde en rigtig god aften, så hyggeligt det var! 5 par tindrende barneøjne bar lønnen i sig selv! Vi startede hjemturen kl. 22.45, på det tidspunkt, havde søvnen kun overmandet et af børnene.


Utraditionelt er det, at vores træ først skal pyntes her i formiddag, men da pladsen er lidt trang hos de unge i Århus, har de i år ikke juletræ, og derfor skal Regitse være med til at pynte træet her.


Traditionelt er det, at hendes forældre hjæper med forberedelserne til frokosten (som dog er næsten forberedt), men på bordet skal den jo. Svigerdatteren skal pakke pakker ind til pakkespil i aften, hvor gode naboer kommer på besøg, det er også tradition.


Ja, rør blot ikke ved min gamle jul, kun lige det med træet, som skal pyntes i dag. Det bringer minder fra min barndom frem: Vi havde fået et træ som fyldte det halve af stuen, så julemorgen hentede min far saven, og den eller de nederste grene blev savet af, så var der bedre plads til gæsterne.


Fortsat god jul ønskes til Jer

1 kommentar:

  1. Også en glædelig 1. juledag til jer.

    Traditioner kan der heldigvis laves om på, selv om det måske gør lidt ondt.

    Kh. Lis

    SvarSlet