lørdag den 16. februar 2013

Vidste du? ..........

at gærdej kan fryses, tages op og stilles til hævning, og man har på no time friskbagt brød!
Det vidste jeg ikke, har i hverfald aldrig tænkt på det, men da vi var på museet, og sad og spiste de lækreste fastelavnsboller, sludrede vi med ham som bagte fastelavnsboller, fik opskriften og han fortalte så, at man kan lave dejen, fryse boller, krigler, brød mm.!  Vi sad 2 hold halvgamle bedsteforældre ved bordet, og det var ikke bare mig som ikke vidste det, vi lignede alle sammen spørgsmålstegn!!!!
Den teknik skal afprøves (men nok ikke lige i dag), for det vil da være super nemt, at lave flere kringler, boller mm, løsfryse dejen, før den er hævet, for hævning skal foregå lige inden bagning, og vupti, man kan altid få friskbagt brød!!!!!

I aftes blev det ene forstykke i cardigan til husbond færdig, og når man sætter det sammen med det første ærme, giver det denne fine ragland!
Den ragland er det eneste mønster, som der er på cardigan, og jeg er mega godt tilfreds (husbond ligeså), han prøvede det indtil nu strikkede, og det ser også lovende ud!
Apropos knapper, så er der bestilt andre, jeg kunne ikke leve med dem vi havde fået købt, så ......

Forude venter en søndag, som kun lige er startet, der er ingen særlige planer, jo der er plan om, at foretage sig lige det man har lyst til - Dejligt!
En spadsertur, lidt strik, måske svinge en rengøringsklud, måske ikke?
Må du få en god søndag!6 kommentarer:

 1. Jeg har hørt flere snakke om det med at man kan fryse gærdej, men jeg har aldrig turde prøve. Så jeg glæder mig meget til at høre om dine erfaringer med det :)
  God søndag :)

  SvarSlet
 2. Hej ja viste det ig bruger det tit nårvi skal have brunc gæster eller når jeg laver en omgang fastalavnsboller boller og da ikke kan spise 24 stk på en gang bliver det gemt i frysern til næste han. Det er super godt og det hæver flot.
  Spænde med cardiganen til manden.

  SvarSlet
 3. Næh, det vidste jeg ikke, men det lyder bestemt som noget, jeg må prøve en dag
  Dit strik ser rigtig godt ud

  SvarSlet
 4. Super flot raglan :o)
  mon ikke husbond bliver glad ?

  SvarSlet
 5. Glæder mig til at se denne raglan i morgen, for du har den da med i strikkecafe ikke? Vi ses :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, den er pakket, på gensyn i eftermiddag

   Slet