søndag den 15. april 2012

Eksperiment ..........


man lærer jo så længe man lever, og Lene gav et tip videre til mig, nej forresten hele 2 tip!
Så de må jo så afprøves: Jeg har en kjole til Regitse på pindene, hvor der skal strikkes 2 cm ret på rundpind, 1 pind vrang, og derefter videre i ret. De første 2 cm skal være ombuk forneden på kjolen.
Lene sagde at jeg kunne samle masker op i opslåningskanten og strikke dem sammen med maskerne jeg har på pinden. Det gjorde jeg så, 1. forsøg ville ikke rigtig lykkes (det blev ikke så pænt)og samtidig kunne jeg se (trods strikkeprøve), at hvis jeg havde det antal masker opskriften foreskrev, ja så ville kjolen blive for stor.
Så optrævling var en nødvendighed, i næste forsøg blev maskerne som skal opsamles markeret med en tråd, og resultatet blevet bedre, jeg har med et ikke for varmt strygejern glattet ombukningskanten, og jeg tror måske, at resultatet bliver ok. Puha, det var ikke så let som det lød, men så afgjort en bedre metode end, at sy ombukningskanten op.
Og tip nr. 2: Jeg døjer med krampe i benene om natten, så Lene spurgte om jeg ikke havde et stykke håndsæbe i sengen, for det ville hjælpe, ha ha tænkte jeg!!!
Men ved sengetid blev der så alligevel puttet et stykke håndsæbe under mit lagen, og minsanten, jeg har ikke haft krampe af betydning siden, men men det lyder altså for tosset, synes jeg, men jeg prøver videre, om det så er p.gr.a. sæben eller fordi jeg bare ikke har haft så meget krampe siden sæben kom med i seng, ja det må tiden vise.
I dag har der været strikke tid i bilen, for vi har været til fødselsdag på Fyn, i aften bliver det til TV-strikkeri, og i morgen kommer strikketøjet i tasken, for jeg skal rejse med offentligt transportmiddel hjem fra bedsteforældre dag i vuggestuen.
Og på tirsdag, ja da skal der strikkes sammen med pigerne i Tørring.

5 kommentarer:

 1. Det ser fint ud med den sammenstrikkede opslagskant. Godt at du så gjorde det hvor det alligevel skulle laves om, så du lærte og opdagede på samme tid.

  Det tip med håndsæbe giver jeg fluks videre til min svigermor, så hun måske også kan slippe af med kramperne.

  God søndag aften til dig.

  Kh. Lis

  SvarSlet
 2. Sæbe !? det lyder da helt skørt ..
  men bare det hjælper.. (og det kan det jo sagtens gøre, selvom det lyder skørt ;o)
  Gad vide om der også er et råd mod kronisk stoppede bihuler ?
  hilsen Mona

  SvarSlet
 3. Mona: Ja hvis der findes et gammelt husråd mod bihulerne, så vil jeg også afprøve det, uanset om det lyder tosset eller ej, og give det videre

  SvarSlet
 4. Mona: Ja hvis der findes et gammelt husråd mod bihulerne, så vil jeg også afprøve det, uanset om det lyder tosset eller ej, og give det videre

  SvarSlet
 5. Den kant ser rigtig fin ud, så tak for tippet - det vil jeg prøve næste gang. Sæbe???? Ja, hvorfor ikke? Jeg mener, hønsekødsuppe lindrer faktisk ved ondt i halsen (nu videnskabeligt bevist), og ang. bihulerne, så skulle hvidløg hjælpe. I flg min gamle fransk lærer, så tager man 2 fed pillede hvidløg og stopper et op i hvert næsebor - samtidig spiste hun også en del hvidløg, og hun svor på, at det virkede....
  Kh Karen

  SvarSlet