mandag den 12. oktober 2009

Det må jeg lære at leve med ..... øv-øv-øv

altså Spinalstenose, hvilket er diagnosen fra rygcenteret. Det betyder forsnævring i rygrad, hvor nerverne går ud i ben. Det er aldersbetinget og det vil aldrig gå væk, (og jeg er endnu ikke fyldt 60) men tid og træning og tid og træning skulle kunne holde det i ave. Operation kommer ikke på tale før det er MEEEGET slemt, og altså være end det har været her i sommer, så det håber jeg bestemt ikke bliver aktuelt på noget tidspunkt. Jeg går på ryghold hos fys. og er startet op på den normale gymnatik om vinteren. Gør øvelser hver dag, og fys har lovet at lave et træningsprogram specifikt til mit problem. Jeg må alt med ryggen, men skal holde når det gør ondt, men det er vigtigt at holde ryggen igang. Det er da blevet meget bedre, men væk er det ikke, men til at holde ud, og jeg har bestemt mig for at den ryg ikke skal styre mit liv. Men det er altså ØV!!!!!!!!!

Vi har i efteråret været i Legoland, først med datterens børn og så med sønnens datter, nogle dejlige bedsteforældre-dage var det bestemt. Om et par år vil vi nok derned igen, hvis det er muligt for os 2 gamle, at styre 5 børnebørn, for så mange børnebørn har vi i begyndelsen af 2010.


Strikkefronten: Det er blevet til en hue og en halsedisse til Marie. Jeg havde ikke brunt Arwette garn nok, så der måtte lidt råhvidt til forneden på halsedissen. Faconen er rigtig god og så er jeg altså også i gang med at tærre på garnlageret. Et sæt magen til i samme slags garn bare en lilla farve er næsten færdig til Regitse.
Svigerdatteren mindede mig lige om, at jeg vist havde et projekt liggende halvfærdig til hende, nemlig det hæklede tørklæde med blomster, som var i Hendes Verden sidste år. Jeg fandt det da også frem, og fik hæklet en smule, men det er lige som lysten mangler, så det bliver vist noget med at tage mig sammen, det håber jeg. Det kan jo også reducere garnlageret.

Men, men jeg har købt denne opskrift og den frister unægtelig, og den tærrer jo også på lageret, så den får vist helt bestemt min mærksomhed meget snart.





Jeg forsøger at nedbringe lager af garn, husbond oparbejder lager af valnødder, over 20 kg har han samlet op, gjort i stand og tørret, så de er klar til at blive forærret væk, for så mange kan vi jo umuligt selv bruge. Men det plejer da heller ikke at være noget problem med at få dem afsat til anden side.

Nå, det blev vist et langt indlæg, men der vist også et stykke tid siden jeg sidst opdaterede bloggen, og der sker jo lidt hele tiden.
Nu melder de jo om frostvejr i de indre dele af landet her i de kommende nætter, så i dag syntes jeg, at det var til til at få sommertøjet pakket væk, og klar til næste gang jeg møder sol og varme, og det gør jeg jo inden jul, det bliver godt. Utroligt vi snart har jul igen!!!!
Til Jer som kigger forbi há en god dag, og i må gerne lægge en kommentar, det er så hyggeligt.

















4 kommentarer:

 1. Æv, det er sådan en svær melding "det må du lære at leve med..."

  Det er altså hammersvært - jeg kæmper på 5. år med at acceptere min "det-må-du-lære-at-leve-med-diagnose"

  Jeg håber, du kommer lettere gennem den proces end mig...

  SvarSlet
 2. Hej Fru Kahr. Tak for din indlevelse i mit problem. Men jeg vil altså "lære at leve med det", for man har jo kun eet liv, så den ryg skal ikke forpeste mit. Jeg er jo ved at være "gammel", men det er du jo ikke, så jeg føler med dig.

  SvarSlet
 3. Ja, øv er det, men som du selv siger, må man lære at leve med det og glæde sig over, at det ikke er kræft eller andet langt alvorligere. Det gør jeg. Siger til mig selv, at det "kun" er ryggen jeg døjer med, men jeg overlever... Og jeg kan jo både strikke og læse og lege med børnene... God dag derude.

  SvarSlet
 4. Hej Mette. Tak for din kommentar. Hvor er det hyggeligt at opdage, at du stadig kigger med. Jeg tror sørme, at jeg må se at få sendt dig sende dig en mail sådan helt privat, og høre lidt om hvordan du trives

  SvarSlet