lørdag den 4. april 2015

Strikkeprøver ..........

laver jeg næsten altid inden opstart.
Min mentor har flere gange nævnt, at hun strikker prøver med lidt flere masker end foreskrevet i opskrift, og afmærker med en tråd det antal masker, som svarer til 10 cm, hvis man så vasker prøven kan man jo måle om det er krympet.
Man lærer jo så længe man lever, og når nu mentoren siger, så .......
Nu har jeg så fået den idé, at strikke de yderste masker f.eks. ret, og det antal masker opskriften foreskriver f.eks. glat, så slipper jeg for at markere med tråd, og jeg følger mentors råd om flere masker.
Genialt synes jeg selv!
 
Påskeferie + fri hele næste uge, det er da ikke så ringe endda, vel?
Det giver tid til strik, og det er der da godt nok også behov for (godt jeg nyder strikketid)
 
Der er lavet strikkeprøve af det mohairgarn, som jeg købte i genbrugeren. En sort følgetråd er tilsat, og jeg mente det kunne blive den HØSTJAKKE som jeg har lovet svigerdatteren, men hun var ikke så vild med farven. Vi har i dag, hvor hele familien har været her til vores påske komsammen, aftalt, at følges ad ud, at købe garn i den farve hun ønsker sig til en HØSTJAKKE.
Men da datteren fandt ud af at garnet, som hun kunne lide farven på, var ledigt, ja så fortalte hun, at hun ville blive begejstret for en HØSTJAKKE, så ........
 
 
Begejstret blev både datteren og jeg, da hun prøvede Sarah Lund sweateren, som jeg er i gang med til hende.
Den passede perfekt!

Pulsvarmere til veninden (syshh, fødselsdagsgave) skal lige skylles op, så er de klar til aflevering.

Lang cardigan i str. 8 år til Marie, er også startet op.
Er lidt i tvivl om jeg har garn nok, for det er ikke det garn, som opskriften foreskriver, men pigen har for et stykke tid siden selv udvalgt garnet i mit lager. Så vi håber der er nok?
 
Regitse er vokset af sin hvide sommer cardigan med hulmønster(færdigkøbt),m det kommer så lillesøsteren tilgode, men Regitse mener nu, at hun kommer til at mangle en sådan cardigan, så hun kiggede i dag i mine opskrifter og valgte AMAYA fra Rasmilla, og garnet har vi også fundet, så ......
 
Ferie har jeg, men kede mig behøver jeg ikke, kan i nok forstå, med så mange aftagere!
Svigersønnen mobbede mig venligt og med glimt i øjet, for han havde fundet et billed på nettet af en bil pakket ind i strik, så vil han gerne have sin bil pakket ind næste vinter, så hvis svigermor lige kunne strikke sådan en indpakning, så ......
Meget vil jeg gøre for min dejlige svigersøn, men svaret blev altså et klart og tydeligt NEJ!!!!
 
 

1 kommentar:

  1. Hold da op, du har jo strikke travlt. Med alle de ønsker. Det er dejligt at strikke til nogle der ønsker dig strik, så ved man de bliver glad for det.
    God påske til dug

    SvarSlet