søndag den 2. maj 2010

Andemor er flyttet ind ......

Hun ligger og ruger på 7 æg lige uden for fordøren, på matriklen hos datteren. Sidste søndag fejrede de jo barnedåb, og så blev fordøren jo brugt, og anddemor blev opdaget. Hun ligger der ganske stille hele dagen, og ved aftenstid, dækker hun æggene til med flis fra havebeddet og forlader sine æg for derfor at vende tilbage senere. Det er et fortræffeligt sted at skjule sin rede, den er bestemt ikke nem at få øje på og andemor falder også helt ind i omgivelserne, men der er forholdsvis langt til vand, så underligt er det at hun lige har fundet denne plet i et parcelhuskvarter til sit nye kuld. Alle og især børnebørnene følger spændt med i sceneriet, men på behørig afstand, så andemor ikke forstyres. Alle håber på et kuld ællinger snart!
Vi har været på arbejdslejr (læs husbond) de sidste par dage. Jeg har mest taget mig af de 3 små, for min ryg har det sidste stykke tid ikke været på toppen. Onsdag var det lige før at tårene kom, trods daglig smertestillende, men pludselig torsdag aften, ja så slap "ham Hr. ISKIAS", og ih hvor det lettede, men tag den lige lidt med ro fru Knudsen, og lad være med at spille helt, det kan jo give bagslag.

Terrassen skulle udvides og det syntes Jens var hyggeligt at hjælpe mo´far og far med. Så der blev kørt sten og sand til den store guldmedalje. Havelågen havde været med husbond herhjemme for at blive malet, den er nu monteret igen, og der kom også fliser i drivhuset. Jens´s støttehjul på cyklen blev justeret og andre småting blev det også til.
Jeg lugede et enkelt bed, hvor datteren gerne ville have plantet bunddække. Så turen gik derfor til plantecenteret og diverse indkøb blev gjort, og datteren gik i gang udenfor, medens jeg hyggede mig med børnepasning, oprydning og gåen til hånde. Et par dejlige dage har det været. Og ungerne synes det er sjovt når vi skal overnatte hos dem.

STRIKKEFRONTEN: Mærker, at det er forår, det bliver ikke til det helt store. En vest til Hans blev dog afleveret i går, og masker til en kjole til Regitse´s dukke er slået op. Måske den får et par omgange i dag.
For en uges tid siden var vi en flok "gamle" kollegaer 8 ialt samlet til brunch, (det var som altid så hyggeligt, håber den tradition fortsætter mange år frem i tiden) og Karla gav mig en pose garn, som hendes mor ikke vil få anvendt p.gr.a. demens. Så straks vrimlede det med inspiration i mit hoved, der var en del i lilla, hvid og lyserødelige nuancer, det var bomuld og bomuld/acryl,så pigerne måske? Ja, det ender det med, det tror jeg.
Nå, det er nu nok ikke alene foråret der gør at der ikke strikkes så ivrigt for tiden, men måske snarere, at jeg ikke er helt på toppen og der er så meget andet, som også skal ordnes, og alting tager jo længere tid, når man ikke er helt op i gear. Jeg har aldrig været syg, eller haft noget jeg har døjet med i hele mit liv, men det sidste år synes jeg godt nok der har været en del efter mig. Det er træls og svært at vende sig til, at jeg ikke altid kan fælge mit valgsprog "JEG KAN HVAD JEG VIL", det har jeg ellers kunnet i 58 år.
Om lidt vil jeg skifte sengetøj, få det vasket og hængt til tørre uden for i det fine vejr. I REMA vil jeg også for at købe udplantningsplanter. Måske kan jeg ikke nære mig og går et lille smut i haven. Sønnen har lige købt anden bil, og måske vil de komme forbi sidst på dagen for at vise den frem.
Måske skal der også nusses i den nyrenoverede stue, som er blevet ny fra ende til anden. Det var ikke meningen, men den har fået nye lofter og gulv, vandskuret en væg og en ny skænk. Alt det var godt nok planen, men der er også kommet plissegardiner, en skænk mere, en sofagruppe, sofabord og hjørnebord.
Og som det sikkert er gået op for enhver, så er jeg gift med en Handymand, som har pudset spiseborg og spisestuestole af og givet dem hvidolie. SUPER! Handymanden gør sit arbejde grundigt, og sætter af og til min tålmodighed på prøve, men det ender som regel med et super resultat!

1 kommentar:

  1. Hvor træls for dig, at du ikke er helt på toppen - håber foråret og varmen kan hjælpe lidt på vej...
    Du er såmen ikke den eneste der ikke får bedrevet det store på strikkefronten - det er vist meget typisk for årstiden... God søndag -
    det er er tilbage af den...

    SvarSlet