tirsdag den 26. oktober 2010

NU ER HVERDAGEN SOM DEN PLEJER.......

og det er jo også godt. "Ude godt - hjemme bedst", sådan har vi mennesker det vist bedst.

Vi kom hjem fra vores ferie i Vietnam den 16. okt. og nu har indtrykkene vist lagret sig. Og hold da op hvor var der mange indtryk og nye oplevelser . Vi havde en KANON tur!!!! Vietnam er så spændende. I nord (Hanoi) var det stadig Vietnam på godt og ondt, gad vide hvor længe det varer. For i syd (Saigon) er der meget vestligt orienteret. Så skal man opleve Vietnam inden udviklingen i vestlig retning er slået igennem, skal man ikke vente for mange år med at rejse dertil. Det er et meget venligt og imødekommende folk. Vi var i Hanoi den week-end hvor der var 1000 års by-jubilæum og mange vitnamesere var taget til byen.
Der var så mange mennesker, som gik omkring ved søen midt i Hanoi, de gik bare rundt og hyggede sig og var så glade, og ganske uden alkohol indblandet, det tror jeg ikke kunne have været oplevet i DK
Hanoi er ganske enkelt en charmerende by.Jeg havde set hen til døgnet på Halong Bugten hvor vi boede på en junke, og blev da heller ikke skuffet. Der var så køn en natur.

Så tog vi tilbage til Hanoi igen, og ih hvor er der altså mange scootere i Vietnam. Bare det at passere gaden er med livet som indsats, for de kører bare. Jeg fandt aldrig helt ud af færdselsreglerne, men vi vovede os da på cykel-taxa tur, og man forstår godt at de fleste vitnamesere bruger mundbind, for der er så meget smog, at det kradser i halsen og svider i øjnene, og spændende transportform var det bestemt. Det med transport var en oplevelse, vi kørte i nattog, og har man prøvet det, ja så bliver en tur med DSB kedelig!


Der havde været oversvømmelse i central Vietnam de dage vi havde været i Hanoi, og toget havde været indstillet og vi kørte med det 2.dagen for genoptagelsen af togdriften efter at banelegemet havde været undermineret af vand. Uha, uha, det banelegeme ville man ikke sende tog ud på i DK. Togturen tog da også ca 7 timer længere end beregnet.

I Hoi An, som er en i forhold til Hanoi stille og rolig by, opholdt vi os et par dage og så serværdighederne der. Og Hoi An et mekka for shopping, så det benyttede vi os af. Jeg besøgte skrædder og fik syet en tunika, sandaler, poloer, bukser og tasker og meget mere blev også indkøbt der til næsten ingen penge. Vi havde sørget for, at kufferterne ikke var for hårdt pakkede hjemmefra.


Slutningen af turen skulle foregå omkring Mekong og Saigon. Vi sejlede på Den brune flod, og oplevede livet og den livlige handel der, og i Saigon så vi Museer fra krigens tid. Vietnam er jo et kommunistisk land, og det som er udstillet, er kun set fra Vietnams side. Det var en voldsom oplevelse at se de forfærdelige billeder og tunlerne. Jeg nød ikke at være de steder, man kan jo ikke lade være med at tænke på, at krigen først sluttede i 1975 og at det jo dybest set var en ganske unødig krig, men den har godt nok været ret voldsom.


Jeg har vist ikke fået fortalt, at maden derovre var rigtig god og så flot anrettet. Både til frokost og til middag får man omkring 6-7 retter, som består af fisk (læs: rejer til hvert måltid), og kylling/svine- og oksekød og afsluttes af frisk frugt og derefter te.

Man spiser selvfølgelig med pinde i Vietnam. Et par gange på turen skulle vi selv sørge for et måltid, og da stod den vist for de fleste af deltagerne på burgere.Lidt om strik skal det da også handle: Jeg havde strikketøj med og det gik fint med at få det med på flyet. Det var træ-strikkepinde.

Og dejlig var det med strikketøjet, for der var ventetid i lufthavnen i Saigon på 6 timer, og turen til Frankfurt tog 12 timer.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar