torsdag den 25. september 2014

Lidt stille på strikkefronten .........

og også på bloggen, men her kommer lidt opdatering
Lidt strømpestrik er det blevet til!
"Pigeturen" i sommerhus (og det planlagte besøg hos katesgarn.dk) gik desværre i vasken.
Men husbond og jeg tog derop på arbejds-weekend, som det var planlagt at vi skulle når "pigerne" var taget hjem, og de unge stødte til dagen efter. Der blev arbejdet og hygget!
Der klargøres til græssåning 
Højtlæsning på terrassen i det fine vejr 
Snickers-kage skulle bages
Morgenturen til havet bød på disse flotte edderkoppespind 
Fine svanpe var også en fryd for øjet, og kronvildtet i brunst brølte så det var en fryd.
Husbond og svigersøn gik aftentur med børnene for at høre disse brøl, og når det bliver mørkt, oppe i sommerhuset er der virkeligt mørkt, så endnu en oplevelse for børnene, at gå tur i bælgravende mørke (til daglig er de jo vant til gadelys), så det var mega uhyggeligt syntes de 
Vigga i Viborg havde skoldkopper, så godt, at jeg havde en feriedag, som kunne bruges til at passe hende 
Og se lige hvad der faldt ud af buksebenet, da Vigga skulle i tøjet. Tør ikke tænke på hvad som kunne være hændt, hvis ikke den faldt ud, da pigen stak foden i buksebenet. Det var med at få trådt på den, for den var spil levende og har sikkert hygget sig der siden bukserne havde hængt på tøjsnoren!
Der har godt nok været mange hvepse i år 
Jeg har fået opskrift på Gro´s poncho (Arvingerne) og har planer om, at strikke en tilsvarende i børnestørrelse (Efterfølgeren)!
Var i Horsens i dag og besøgte Manja (Garnpuscher) og garn til Efterfølgeren kom med hjem (mere mørkblå end på billedet)
 
Nu blev der da lige tid til et (langt) blogindlæg.
Jeg kan mærke, at jeg har savnet, at være på bloggen, for den hygger jeg mig jo med, og nyder når i lægger en kommentar hos mig og synes også det er hyggeligt, at følge med rundt i blogland,ligesom jeg hygger mig med strikketøjet.
Men ak, døgnet har kun 24 timer, ugen kun 7 dage, og der er så mange andre ting, som også skal nås bl.a. møder, besøg, job, frisør, bedsteforældredag i børnehave + de daglige ting herhjemme. 

onsdag den 10. september 2014

Sensommer .........

Genbrugsfund:  et par kondi sko (ubrugte) som lige passer til mine fødder, kunne jeg ikke lade blive i genbrugeren i går, da jeg besøgte butikken for at se efter en glasosteklokke (uden held) til veninden.
Farven på skoen passer vist ikke lige til årstiden, og dog med det fine vejr vi har i dag så ......

Sensommeren er også sæson for vindruer, og en bekendt er er rejst på ferie i Spanien i 3 uger, så jeg fik tilbud om, at måtte høste vindruerne. Det har jeg så gjort, og de er kogt af, saften kommes i fryseren, og gelé skal fremstilles, når der igen kan købes syltesukker i vores lille by (var nemlig udsolgt i dag).

Biblioteket har haft besøg af mig i dag, bogen Fint Strikket af Helga Isager, bestiller de hjem til mig. Jeg bliver nødt til at få den bog studeret, for jeg har fået at vide, at den består af mange gode opskrifter, så der er vist noget for mig, at gå i gang med, iflg. datteren!

Sensommeren, når den arter sig som i dag, er en årstid, som jeg holder af, måske hænger det sammen med tidspunktet på året hvor ens fødselsdag falder. Jeg ved det ikke, men har tænkt på om det er sådan det er?

Arbejdsdagen i går var lang, først 8 timer, så fri et par timer, så møde et par timer. Mødet sluttede med middag, og resterne fik jeg med hjem, så det nydes, at der kun skal varmes rester i dag.

mandag den 8. september 2014

Hue år .......

det varer forhåbentligt længe inden huerne skal i brug, men godt at være på forkant.
En rest garn fra lageret er omdannet til en Jordbærhue (hvis man kan kalde en hue i disse farver for det) og snart et par vanter, er snart klar til en lille dreng.
Mine egne børnebørn er blevet for store til sådan en hue, så det er godt, at der findes små børn i bekendtskabskredsen.
Datteren og barnebarnet var vældig tilfredse med de huer, som jeg forærede dem i fødselsdagsgave i lørdags.
 
Det er ikke lige nu vejrudsigten spår at der bliver brug for huerne, op mod 22 gr. i den kommende week-end lyder jo godt.
Jeg ønsker så, at de temperaturer  vil vare ved godt ind i næste, for da er der planlagt tur i sommerhus, sammen med et par gæve piger.
Gentagelse af sidste års tur, altså må vore mænd blive hjemme, og vi 3 piger skal bare hygge, færdiglavet mad skal medbringes, (vi gider ikke stå i køkkenet) for vi skal bare strikke, snakke, gå tur, måske shoppe og nyde det!
Sidste år sluttede vi af med isvafler i Vaffelbageriet, mon ikke vi gentager den afslutning igen i år.
 
Dejligt er det, at jeg allerede i næste uge skal holde en feriedag.
Min ordinære ferie er nemlig slut, jeg startede på job i dag, og nåede ikke igennem stakken, som har hobet sig op i de par uger jeg har holdt ferie

tirsdag den 2. september 2014

Strik på Bornholm ......

Opfølgning af forrige indlæg
 
Disse huer blev strikket færdige da vi var på Bornholm. Skal bruges som fødselsdagsgaver, for både barnebarn og datteren har fødselsdag i dag.
Vi fejre det sammen på lørdag alle 3, jeg havde nemlig fødselsdag da vi var på Bornholm.
 Vores ferie bolig i Sandkås, som nævnt i forrige indlæg, pakkerejse køb hos Bornholmtours, og det var en super lejlighed! Så dejlige opgivelser, at sidde at strikke i om aftenen.
Husk dog en flåttang hvis i rejser til Bornholm, vi fangede en flåt på husbond, (de er meget giftige derover på øen) og den er bestemt ulækker. Da den var fjernet fra husbond bevægede den sig stadig!
Mange fine billeder har vi fået taget derovre (billeder bliver nu bedst i godt vejr)
Den eneste dag med dårligt vejr var selvfølgelig på min fødselsdag, og vi ville gå Hammeren rundt, og håbede på tørvejr, men nej, vi gik de sidste ca 3 km i øsende regn. Nå pyt, vi tog hjem og nød den medbragte mad i lejligheden, og gik hen på Sandkås Café og nød en "Død Tante" (Varm cacao, rom og softice), dejligt ovenpå en gang vand, og husbond inviterede på fødselsdagsmiddag på restaurant om aftenen.
Så en god fødselsdag havde jeg på trods af vejret

"Sommerferie" og hjemme igen .......

Jeg har som bekendt sommerferie, og den første uge blev tilbragt på "solskinsøen", mit første besøg på denne skønne ø.
Vi opholdt os der en uge, havde købt en pakkerejse hos Bornholm tours, og det vil jeg bestemt anbefale andre også at gøre, hvis i har lyst til at besøge Bornholm.
Vi blev ikke snydt, pakken indeholdt skøn lejlighed i Sandkås med havudsigt/ Øresundsbro billet /færge Ystad /Rønne/entré Bornholms kunstmuseum og en fiskebuffet på Røgeri i Allinge, alt dette til en favorabel pris!
Godt nok var det uden for højsæson, men Bornholm er jo "solskinsøen" og det kan vi skrive under på, at den er, vi havde godt vejr! Bare ben og korte ærmer og en skøn blå himmel, det er da så dejligt, når man har ferie sidst i august.
Hammerhus

Helligpeder, på en skøn solskinsdag, her faldt vi ned på en bænk og bare nød det!

Rokkestenen prøvede jeg kræfter med, men, men
 
Lidt strik blev det også til, når vi om aftenen hyggede os hjemme i lejligheden, men mere om det senere.
 
Vi kom hjem i aftes, og jeg har stadig en uges ferie, (nogen der har bemærket vejrudsigten?) Jeg har og jeg nyder det!
Kufferten er tømt, tøjet vasket og tørt, så om lidt falder jeg ned i sofaen med kaffe, strik, TV og bolcher fra Svanneke og ægte Bülow lakridsmandler !!
I morgen venter strikkecafé, jeg glæder mig til at mødes med pigerne igen.