onsdag den 23. februar 2011

Forårets komme vokser ........

det er de her et bevis for, først stod de den potte de blev indkøbt i, men de vil vokse, de vil forår i min varme stue, så de blev så ranglede, og lignede nogle glade teenagere, som ville ud i verden, men nu er de plantet over i lidt højere glasvaser, så jeg kan nyde dem lidt længere, og de ser lidt mere diciplinerede ud. Og de skal ikke kastets bort, når blomstringen er ovre, næh nej, så skal de ud i haven, og haven og give mig forårsfornemmelser mange år frem i tiden.

Ja, nu er jeg så tit for figth igen, godt ukrudt ikke forgår så let, ha,ha. Men jeg havde det bestemt ikke godt for et par dage siden, i går havde jeg det noget bedre (bortset fra mandindtagelse), så turen til fys. i Varde blev gennemført, dejligt at få justeret på kroppen. Med på turen var en god veninde, og vi var på café, desværre smagte maden øv,øv for mig, men hyggeligt var det alligevel med godt selskab. Ved siden af caféén lå en genbrugsbutik, og der fandt jeg lige en gave til husbond. Han samler lidt på dem, og jeg var ikke klar over om han havde den i sin samling, men det var super billigt, så den måtte altså med hjem.


Vel hjemme igen fik jeg besøg af en bekendt, som jeg har lært at kende via denne blog/ ja det er da utroligt med den teknologi.
Hun laver altså de fineste hårspænder, og havde lidt med, som jeg skulle se. Og fine det var de, og fristet var/blev jeg, så jeg måtte altså eje nogle af dem (godt hun ikke havde 25 stk. med, for jeg kunne have brugt dem alle), men men jeg begrænsede mig, og fik lov at købe 8 stk. til mine små pigebørnebørn, jeg kan altså ikke have når deres lange hår falder frem i ansigtet, når de skal spise!

Hvis du er blevet fristet, (de har en meget rimelig pris, 2 stk. for kr. 25,-)ja, så kan du sende mig en mail, og jeg kan så formidle kontakten til den kreative dame som ikke selv har en blog. Jeg synes de er så fine og er sikker på, at det synes Marie og Regitse, samt deres mødre også. Så send mig en mail hvis du har lyst til lidt hårspænder.
STRIKKEFRONTEN: Det er gentagelse, men nu med billed, vuggestuebluse i lilla/bordeux/grå til "rosinen i pølseenden" nemlig Vigga.
Og som sædvanlig skal jeg næsten sige strømper, denne gang igen til svigersøn.
Strømpestrikketøjet skal med på tur til Holstebro i morgen, hvor øjenafdelingen skal have et visit. Uh ha, jeg er altså spændt på hvad de siger, jeg hååååber de siger noget godt. Jeg vil strikke på vejen derop, hjemad kan det jo ikke lade sig gøre, for da kan jeg ikke se til det p.gr.a. drypning af øjne mm. Derfor er husbond chauffør, jeg håber som sagt på en god besked, og på at jeg ihvertfald kan se så meget, at vi får en god oplevelse, når vi på vejen hjem kører over Herning og aflægger FERIE FOR ALLE et besøg. Måske vi kan fristes, det er vi før blevet, og lidt ferieplaner/-drømme rumsterer i hovedet. (det gør det forøvrigt altid her på matriklen) Vi kan godt lide at rejse!!

tirsdag den 22. februar 2011

SENDT TIL TÆLLING .......


det er lige det jeg blev i aftes. Ganske pludselig ved sengetid fik jeg ondt i maven, og måtte skynde mig til "tønden". Da jeg kom i seng kunne jeg ikke holde varmen, så det var nok feberen, som rasede og natten blev rigtig træls, alt hvad jeg har indtaget de sidste dage kom op, sådan føltes det ihvertfald. Så selvom det ikke var så godt, måtte derr ringes afbud til job i dag. Der er også ringet afbud til ryghold hos fys. her i eftermiddag. Jeg håber stadig ikke, at det bliver nødvendigt med min fys-tid i Varde i morgen nu får vi se. Jeg har det da en smule bedre, men er ikke på toppen, JEG GIDER ALTSÅ IKKE AT HAVE DET SÅDAN. Jeg endda ikke orket at strikke bare et par pinde i dag.

Nu står ferie nr. 2 inden for 2 uger jo for døren, og den var planlagt til andet end det her.

Ferien i sidste uge blev jo brugt til museumsbesøg, sammen med Regitse, som jo var her (på ferie) uden forældre et par dage. Der blev fremstillet fuglekasse, bage fastelavnsboller mm på museet. Et par dejlige dage var det sammen med den lille pige.


Lørdag bød på tur til grænsen kl 11-19,sammen med beboerne på jobbet, og der blev provianteret, og spist en dejlig menu på vejen hjem. Alle havde en rigtig god dag.


Da jeg fik fri, kørte vi til datteren, vi skulle nemlig passe børn søndag formiddag, og vi ville hellere sove der, så vi ikke skulle op, før en vis mand fik sko på.

Hyggelig visit og børnepasning blev det.
STRIKKEFRONTEN: Ligger som nævnt stille i dag, men ellers strikkes der på strømper til svigersøn, og en vuggestue bluse til Vigga (magen til den som blev strikket til Hans, bare andre farver)
Billed følger, jeg orker det ikke lige nu.
Jeg har også lovet at strikke strømper til en kollega, som er mega lystfisker, derfor skal de være grønne, og gerne klar til brug 1.april. Han giver udtryk for at han glæder sig til at få dem, for hjemmestrikkede har han aldrig haft.




onsdag den 16. februar 2011

SÅ RØG DEN FERIEDAG

i går midt på eftermiddagen, startede jeg på ferie resten af ugen, men, men ved aftenstid ringede tlf. og en kollega spurgte om jeg kunne komme onsdag kl. 15-2o, (p.gr.a. sygdaom) jeg svarede lidt tøvende ja, og min mave fortalte, at der ikke var så meget lyst til at miste en feriedag.
Men nu siger maven at det er helt ok De 5 timer smutter jo hurtigt, og bliver vel ganske gode. I formiddag har husbond og jeg fået hygget med laaaaang tids morgenkaffedrikkeri, så på med vanten, hjulpet hinanden med regngøring oprydning og skovle sne (det fik husbond nu lov at klare alene), han frøs, og kom ind for at få en Gl.dansk, at varme sig på, jeg frøs ikke (var ved at rydde op i mit garn) men fik en med. Så var vi klar til at fortsætte med syslerne.
Nu er huset ordnet, vasketøjet er næsten også færdigt, og jeg når vist en halv time på sofaen inden afgang til job.
Og i morgen hentes Regitse, vi skal på museum for at lave gipsmaske, bage boller og drikke varm kakao, og bagefter hjem for at hygge os sammen med "Svedsken". Hun bliver hentet af forældrene fredag.
Og så kan jeg jo tænke på, at næste uge kun byder på job mandag og tirsdag, så er der spilme ferie igen resten af ugen. Og jeg har stadig feriedage tilbage i dette ferieår. Er jeg ikke heldig?

søndag den 13. februar 2011

GENBRUGSLEGETØJ ..........

gør lykke her på matriklen. Se nu bare den fine stigevogn, som er indkøbt for kun 5o kr, incl. batterier. Den har Jens leget mange timer med, de sidste dage, (han har nemlig været her på ferie fra fredag formiddag til lørdag aften uden sine 2 søskende) legen blev suppleret, med en lego-flyver, politibil, små legomænd og mega meget fantasi!

Jeg har en kurv med legetøj, så børnebørnene har noget at lege med når de er her. Det er faktisk kun genbrugslegetøj, som købes til billige penge, og kan afleveres i genbrugsbutikken igen når børnebørnene er vokset fra legetøjet. Det meste kan jo sprittes af, og en kødnål er god at rengøre alle hjørnerne med.
De er dårligt kommet inden for, før min kasse med legetøj findes frem. Og forældrene slipper for at huske, at tage legetøj med.

Både Jens og vi to gamle bedsteforældre har nydt hinandes selskab i fulde drag. Menuen var på bestilling pandekager, natten blev tilbragt i "smørhullet" mellem mo´far og mormor, og Disny show fredag aften med dertilhørende fredagsslik, blev nydt på sofaen, sammen med mo´far, som lige tog sig en "morfar".

Det er i dag blevet aftalt, at Regitse skal på ferie fra torsdag til fredag i den kommende uge, og da skal vi så på Vester Palsgård Skovmuseum, og kigge lidt på de vinterferie-aktiviteter, som de annoncerer med.
I morgen kommer postbudet med et brev til Regitse, gad vide om hun gætter, hvem som har sendt det?
Vintergækkerne skulle plukkes nu før sneen ville dække dem til, det meldte vejudsigten jo ville ske, og ganske rigtigt, der er kommet lidt sne og det sneer stadig.
Nå, ja så erfarede vi da, at det ikke er forår endnu, men ih hvor vi længes, det er vel fordi der kom sne allerede i november. Men kalenderen viser jo februar og vinterferie.
Og vinterferie, det er hvad jeg har, når jeg har overstået mandag (møde hele dagen) og alm job tirsdag.
Næste uge skal jeg også kun arbejde mandag og tirsdag, så har jeg ferie resten af ugen, ja ferie og ferie? Jeg skal til fys. i Varde og kontrol på øjenafd. på Holstebro sygehus, så det er kørsel mod både syd og nord, men det er jo noget som skal passes, og det tager vel ikke hele dage håber jeg.
Om lidt er kaffen klar, og derefter skal billeder lægges ind på "den gamle stationære", bare sådan for en sikkerheds skyld, for jeg bøvler stadig lidt med den her, og ny billedprogram.
God søndag, og god vinterferie til jer som er så heldige, at have det, måske nogen får tid til at lægge en kommentar her, bare sådan for hyggens skyld.

onsdag den 9. februar 2011

Jeg kunne ikke stå for fristelsen........

jeg har bestilt nogle meget fine hårspænder lige her http://helleshjoerne.blogsot.com/, jeg er sikker på at både Marie og Regitse vil blive glad for nye spænder. Jeg ser frem til at modtage spænderne og give dem videre til de små piger.


Det var også en fristelse, som jeg ikke kunne stå imod (ha,ha jeg gjorde nu heller ikke noget for det). Jeg måtte simpelthen ud i haven og hente disse forytia-grene ind, inden det bliver frost og måske sne igen.
Et par rødspætter, blev jeg også fristet af, de blev tilberedt og nydt som aftensmad her på matriklen i dag.
Og nu er den næste fristelse, kaffebakken med ind i stuen, hvor husbond allerede er klar til at se landskamp. Jeg er også klar, og når jeg lige får gjort dette indlæg færdig, falder jeg ned i sofa med strikketøj (strømper til svigerdatter er færdige om 1/2 time), og jeg kan begynde på et par til svigersønnen.

fredag den 4. februar 2011

HASTVÆRK ER LASTVÆRK....

det har jeg måttet sande.

Blusen til Hans skulle jo være færdig, så den kan afleveres til ham i morgen, hvor vi skal til fødselsdag (1 år) hos Vigga. Det er vigtigt, at den afleveres der, fordi Vigga skal prøve den. Jeg tror nemlig at hun skal have en størrelse mindre i bredden, og nok samme størrelse i længden. Hun er lidt smal, det samme er Regitse, så der strikkes næsten altid en størrelse mindre end den størrelse, som svarer til alder. Så må der jo bare regnes lidt, og gøres lidt notater.

Så jeg har haft lidt travlt, og det gik bare derudaf, men ak og ve, der var strikket fejl, og jeg måtte strikke ca. 4 cm baglæns. Det var hastværk. Jeg havde også planlagt at veje den inden den blev pakket ind, for det skulle jeg jo vide for at finde ud af om der var nok i 1oo gr. garn til samme bluse til Vigga. Men igen alt for megt hastværk, den blev pakket ind sammen med strømperne, en time efter kom jeg i tanke om at vægten ikke havde været i brug. Blusen blev pakket ud igen, og den vejede 109 gr. i Arwetta.

Jeg har et bundt 100 gr. multifarvet Arwetta, det tror jeg er nok, at det er jeg mest stemt for, men jeg har også lidt nyindkøbt i lyng-farvet, og lidt lilla og gråt på lager (farverne er ikke ok på billedet). Det hele bliver slæbt med til fødselsdagen, og svigerdatteren må så træffe valget.

De små "krudtugler" er jo små endnu, Vigga skal selsvfølgelig have en gave, men jeg synes nu også, at de 4 andre skal betænkes lidt. Så der er pakket gaver ind. Læg lige mærke til indpakningspapiret, som har "HELLO KITTY" motiv. De små piger er vilde med
"Hello Kitty", så selvfølgelig kom det i kurven, sidst jeg var i REMA 1000.

Uden strikketøj du´r helten ikke, så jeg er gået i gang med et par strømper af restegarn til svigerdatteren, som har fødselsdag i næste måned. Skafterne strikkes efter mønster på benvarmere fra denne bog. Der skal også strikke et par strømper til svigersønnen, som også har fødselsdag i marts.
Dagen i dag er næsten fridag, kun med et par timers job, beboerne skulle lige vækkes og sendes på job.
Alene på matriklen, det er jeg i dag, husbond har en lang arbejdsdag i dag, og jeg nyder faktisk, at være lidt alene med mig selv.
Formiddagen er brugt til at koge suppe, så aftensmaden er klar, og fryser er også klar til at modtage nogle portioner.
Som i nok har bemærket, så har jeg fået ny PC, og derfor skal jeg lige lege lidt med billeder/billedbehandling, og det gør jeg så her i eftermiddag. Dejligt når den eneste, som taler er mig, så kan det være at jeg kan finde ud af det. Det kan og skal jeg, jeg har det bare bedst med når det virker og jeg har fuldt styr på det.
Hvilket billedprogram bruger DU?
Ha´ en god week-end derude i blogland.