torsdag den 30. december 2010

År 2010 er ved at rinde ud og et nytårsønske

Mit nytårsønske er, at rigtig mange af Jer, som kigger forbi min blog vil lægge en kommentar, for det er så hyggeligt!

Året er jo ved at rinde ud, og for mig har det været et år hvor der kom yderligere 2 børnebørn til, og det er bestemt det største som 2010 bragte med sig for mit vedkommende.

Det er også blevet til mange dejlige, sjove og skøre timer i selskab med de 3 øvrige børnebørn og deres forældre. Og dejlige ferier er det også blevet til, ikke mindst ferien til Vietnam, som var uforglemmelig. Og ja, det blev også året hvor jeg fik mit efterlønsbevis (som jeg dog ikke har tænkt mig at gøre brug af, men dejligt at det er i hus, hvis nu....), i den forbindelse var der jo også en rund fødselsdag i 2010, som jeg kan tænke tilbage på med glæde, det var sådan en god dag under uformelle former, og det var også den runde dag, som gav anledning til en tur til Legoland med overnatning for den nærmeste familien. En tur som vist alle husker og har gode og hyggelige minder fra.

Desværre oplevede vi også i slutningen af 2010, at miste en meget nær ven ganske pludseligt, det gør ondt, men man er jo nødt til at se fremad, og heldigvis ser det ud til at hans enke er på vej fremad, godt hun har sit positive syn på det hele.
Sådan er de fleste år vist, med både medgang og modgang, og man kan så bare håe at medgangen har overvægten.

Nu må vi så se hvad 2011 bringer? Forhåbentligt mange glade og hyggelige ting, godt helbred m.m. og ikke mindst bare lidt mere fred og fordragelighed i den store verden. Ja man kan kun håbe at mange mennesker har de samme ønsker, men desværre oplever vi jo også at ufred/krig og terror er dagens orden. Man bliver ikke just i godt humør af at høre om, hvad som sker, både her i Danmark og rundt i verden.
Nå, nu er jeg vist ved at blive lidt for alvorlig og bekymret. Man skal være optimist. For vi får mest ud af livet ved at tælle de lyse timer. Lad os håbe at 2011 bliver et godt år!!!!

STRIKKEFRONTEN: Lille Topstykke er strikke færdig, der skal bare hæftes ender, og skylles op, så er den klar til afsendelse til Marie, som prøvede den i går, da var den godt nok ikke færdig, men Marie sagde god for den, og går nu og venter på at Postmand Per kommer med den. Og forældrene synes det var super, at den er strikket i Arwetta, på pind 3, der gik 100 gr. til til str. 4 år. den ville ganske sikkert have været mere lækker i Geilsk, men så kan den ikke komme i vaskemaskinen. Og nu har jeg så et par bundter Geilsk garn, som kan blive til et tørklæde til mig selv. Ikke så dårligt, det er jo rart med noget på lageret.

I aften vil jeg, medens vi skal se krimi af Stig Larsson fortsætte med vesten til Hans. Måske den kan ryge i den samme pakke som topstykket, jeg tror det.
Jeg bliver ikke strikkeløs i 2011, for Marie har allerede bestilt "Isdronningen" og Regitse har bestilt "Lille Ida`s Blomst", begge fra den bog som jeg var så heldig, at få i julegave.

I morgen, holdes der nytår her på matriklen, for det er vores tur til at være værter for 3 hold gode venner (en 33 år gammel tradition), alt er forberedt, ja selv bordet er dækket, kartofler skrællet, isen er lavet (skal prøvesmages i aften, uhm), dyrekøllen udbenet og klar til at komme i marinade inden sengetid, og på grillen, når vi har spist nytårsfrokost hos genboen i morgen. Så vi er klar til at fejre årsskiftet.
RIGTIG GODT NYÅR TIL ALLE JER SOM LÆSER MED, og husk nu mit nytårsønske, jeg synes det er så hyggeligt med en kommentar.

søndag den 26. december 2010

Vi er gået ned i kadance ...................

og sneen daler stille ned denne 2.juledag, hvor der på matriklen igen kun befinder sig vi 2, som har postadresse her.
Matriklen blev 23.dec. som planlagt opsøgt af sønnen med familie, som har holdt jul her hos os. Og dejligt har det været, og stille er der blevet, ja man kan næsten høre stilheden. Det er mega dejligt når de kommer, men det har nu også sin charme når vi bare er os selv igen. Og jeg tror også, de glædede sig til at komme hjem igen, ikke mindst småpigerne til deres vante omgivelser.

Inden de drog afsted, gennemgik vi i fællesskab, hvad køleskabet gemte af rester (matriklen var 1.juledag opsøgt af yderligere 7 personer, så altså ialt 13 personer til julefrokost). Og rester det var der bestemt, og dejligt både for de unge og os med nem mad de næste dage, som skal bestå af ren afslapning.
STRIKKEFRONTEN: Jeg fik bogen "Det er ganske vist", og den har jeg kigget i en del gange, de sidste par dage og har da også fundet flere ting, som der ikke mangler lyst til at komme i gang med, men jeg investerede jo i strikke-kit "Lille Topstykke", og har så nu 2 bundter garn, som jeg må finde anvendelse for, fordi jeg strikker altså i Arwetta, for den garn kan gå i vaskemaskinen. Farven er bare super synes jeg, og Marie, som var på besøg i går, syntes vist også at den var super. En vest til Hans i en grøn farve, og noget restegarn, er på pindene, så jo pindene har arbejdet, i medens vi har set Stig Larson´s Triologi på TV her i aften.
Indlægget her blev påbegyndt midt på eftermiddagen, men der var problemer med PC, håber det var fordi kabel-tv nettet var overbelastet, så nu har jeg så forsøgt mig igen. Jeg håber ikke det er min PC som gør nykker, godt nok påtænker jeg en ny bærbar PC, men den her stationære må da gerne fortsætte med at virke. Der er ikke påtænkt at den skal på pension endnu.
Men det er påtænkt at jeg holder ferie i den kommende uge, det skal blive så dejligt.

søndag den 12. december 2010

Der blev strikket i bilen ......................





Vi har været på Sjælland i denne week-end, og strikkepindene blev brugt til at fordrive tiden med undervejs. Det er en sjælden gang, at det ikke er mig som er fører af bilen, når vi triller afsted, men det var det altså ikke denne gang. Så det går godt fremad med denne ugle-vest til Hans, som har fået monteret knapper som øjne, da vi kom hjem. Opskrift på uglerne er fra ugle-kjolen, som blev strikket for et par år siden. Den strikkes godt nok oppefra og ned, så ugle-mønsteret måtte strikkes omvendt. Men det er vist ok. (farverne på billedet snyder lidt). Jeg tror den bliver ok og kan varme den lille dreng, i den her tid, hvor det er så koldt. Det tøvejr holdt ikke længe, men har da tyndet noget ud i sneen.


Bogen som jeg bestilte er også kommet, (falsk lys på billeder).I den er der da vist godt nok flere ting som skal afprøves, men der er en del der skal læses og også forstås inden masker slås op.
Der er flere teknikker i den bog som, virker meget spændende, og derfor har jeg allerede købt lidt fine knapper som jeg vil bruge, når jeg går i gang med bl. a. et par bluser til de 2 børnehave piger som jeg holder så meget af. Måske der også bliver en bluse til Vigga af mit restegarn, hun får vist brug for en lun bluse når hun starter i vuggestue.

Og nu vil jeg slappe af resten af dagen, jeg slipper for at lave aftensmad, for gode venner har inviteret på en kartoffel, uhm jeg glæder mig allerede, for hun er en god kok, allerbedst til frikadeller, men nu må vi se hvad menuen bliver. Vin tager vi med, og også en potion valnødder af egen avl.



søndag den 5. december 2010

MODET SVIGTEDE.........

men der blev altså risengrød til nissen, for jeg turde godt stille skålen med lidt grød op på loftet. Vi havde de 3 børn fra Viborg til overnatning fra fredag til lørdag, og de små havde bestilt risengrød til aftensmad.
Da der jo på vores loft op mod jul, plejer at bo en lille bitte nisse, ja så har vi haft en del snak om det, og derfor skulle der stilles risengrød derop, så vi kunne konstatere, om han er flyttet ind i år. Og det er han, for lørdag morgen, da loftslemmen blev åbnet, stigen trukket ned og jeg hentede skålen ned igen, var der under en teskefuld tilbage. 2 par spændte og tindrende barneøjne fulgte sceneriet med deres meget modige mormor som hentede skålen ned. De fik begge tilbud om at kravle op ad stigen og kigge op på loftet for at se om de kunne se nissen. Marie meldte klart ud, at det turde hun altså ikke, Jens ville gerne og kravlede et par trin op, men så svigtede modet. Ak ja, når de får modet til at kravle derop, så er troen på nisser vist væk!
Registe kom på besøg til frokost, og fik straks historien fortalt, og den næsten tomme skå at se. "Må jeg også kigge op på loftet" spurgte hun. Det måtte hun, så stigen kom ned igen, og endnu et barn som gerne ville kigge derop, men ikke turde. Regitse og jeg har gjort den aftale, at når hun kommer for at fejre julen her sammen med sine forældre og Vigga, skal nissen have grød igen.
Sådan nogle oplevelser skal nydes lige her og nu!!

STRIKKEFRONTEN: Den står på gentagelser, igen, igen.

Nu er der en vest på vej til Marie, og derefter en vest til denne lille dejlige dreng, som snart skal til at starte i vuggestue. Hans´ mor kan vist godt tænke sig en anden opskrift en den vanlige, så dejligt, dejligt. Datteren har set en børnevest, som hedder SIGNE og er fra Design club og strikket i Duo garn, men jeg kan altså ikke finde den på nettet, så jeg kan få investeret i den, for ønsket er netop denne vest til Marie næste gang, at jeg får et par tomme strikkepinde. Så hvis nogen kan hjælpe hører jeg gerne.


Her står det som de fleste andre steder på lidt forberedelser til jul, hvilket jo også er ganske hyggeligt.
Se bare her. Marie hjalp med at bage pebernødder i går, og ih hvor vi hyggede os.
Jeg har givet mig selv en før julegade VENDESTRIK#2, er på vej med posten, kunne mærke at den var jeg nød til at eje.